[ad_1]

Tammy Cunnington heeft het meeste gehaald uit een achtbaanervaring in de parasport.

Als kind van een actieve familie in Red Deer, Alberta, overleefde ze ternauwernood een bizar ongeluk tijdens een vliegshow in 1982. Tegen de tijd dat ze voldoende hersteld was om terug te keren naar de sport, op 8 of 9 jaar oud, werd rolstoelbasketbal zijn passie. .

Ze maakte een groot deel uit van succesvolle nationale teams, maar tegen de tijd dat Cunnington 19 was, dreef de teamcultuur haar weg – pesten, ander – het is niet leuk geweest.

Hoe meer we leren over de ingrediënten die moeten samenwerken om veilige sport mogelijk te maken, hoe meer we begrijpen hoe gemakkelijk potentieel geweldige sportcarrières kunnen ontsporen.

Maar bijna tien jaar nadat hij zich had teruggetrokken uit het competitieve rolstoelbasketbal, voelde Cunnington de behoefte om weer in een sterkere vorm te komen.

Uitstapjes naar de plaatselijke sportschool zagen haar hard werken in alle drie de triatlondisciplines, en hoewel ze er niet echt van genoot om tijd in het zwembad door te brengen, maakten geweldige training en haar eigen vastberadenheid haar uiteindelijk tot een krachtpatser.

Waar vond Cunnington de drive om weer uit te blinken, aangezien zwemmen zelf niet echt haar ding was? Een deel ervan was ouder zijn dan de gemiddelde atleet.

Ze wist dat haar leeftijd tegen haar werkte, dus trainde ze met verhoogde intensiteit. En zoals elke succesvolle atleet je zal vertellen: er is geen vervanging voor hard werken.

Terugkijkend op haar competitieve jaren (Cunnington ging met pensioen na de Paralympische Spelen van Tokio in 2021), besefte ze dat een deel van haar blijvende succes ook voortkwam uit haar niet aflatende optimisme. Als ze tegenslagen tegenkomt, laat ze zich even walgen, maakt de balans op en gaat verder.

De keerzijde van dit pragmatisme is dat ze ook heeft geleerd om te profiteren van de hoogtepunten van haar carrière.

Het opzettelijk oproepen van de herinnering aan een winnende race en een juichende menigte kan Cunnington net dat beetje extra vertrouwen geven om het verschil te maken als ze begint aan een sollicitatiegesprek, een concert of alweer een van zijn intense trainingen.

Sprekend met Anastasia Bucsis op de Player’s Own Voice-podcast, maakt Tammy Cunnington een zeer overtuigend pleidooi voor de kracht van niet-altijd positief denken.

Er zijn transcripties van onze podcasts voor slechthorenden. Om te luisteren naar Tammy Cunnington, Justina Di Stasio, Zak Madell, Tara Llanes, Chuck Swirsky, Konrad Wasiela, Waneek Horn-Miller, Camryn Rogers, Bev Priestman, Allison Forsyth, Jason Priestley, Mimi Rahneva, Cito Gaston, Robert Parish, Aaron Brown , Kaylyn Kyle, Kurt Browning, Bianca Farella, Summer McIntosh, Beckie Sauerbrunn of een van de gasten van voorgaande seizoenen, ga naar CBC Listen of waar je je podcasts ook vandaan haalt.

[ad_2]