[ad_1]

Lionel Messi is door Paris Saint-Germain geschorst omdat hij zonder toestemming van de club naar Saoedi-Arabië is gereisd, zo vertelde een persoon met kennis van de situatie dinsdag aan The Associated Press.

De persoon heeft de duur van de schorsing niet gespecificeerd, hoewel Franse media meldden dat het twee weken was. De persoon sprak op voorwaarde van anonimiteit omdat hij niet bevoegd was om de zaak in het openbaar te bespreken.

Een schorsing van twee weken zou betekenen dat Messi de volgende twee wedstrijden van PSG zou missen. Zowel L’Equipe als RMC Sport meldden de schorsing zonder bronnen te vermelden.

De persoon vertelde de AP dat de WK-kampioen niet zou mogen trainen of spelen met het team en niet zou worden betaald tijdens zijn schorsing.

PSG had Messi’s verzoek om de reis te maken afgewezen, zei de persoon.

Messi heeft een commercieel contract met Saoedi-Arabië om het toerisme in het Midden-Oosterse land te promoten.

De schorsing komt op een delicaat moment, aangezien de Franse club hoopt het contract van de Argentijnse ster na dit seizoen te verlengen.

De trip van Messi volgde op de verrassende 3-1 nederlaag van PSG tegen Lorient op zondag, waardoor de titelverdediger met een voorsprong van vijf punten op Marseille achterbleef met nog vijf wedstrijden te gaan in het seizoen. Messi speelde de volledige wedstrijd.

L’Equipe had gemeld dat PSG-coach Christophe Galtier had beloofd zijn spelers twee dagen vrij te geven – maandag en dinsdag – als ze Lorient verslaan. In plaats daarvan trainde de ploeg op maandag en had dinsdag vrij.

De spits kwam twee jaar geleden over van Barcelona en er is gespeculeerd over waar hij hierna zal spelen.

[ad_2]