[ad_1]

sen. Lindsey Graham uit South Carolina, de beste Republikein van de commissie, zei dat hij zich zou verzetten tegen elke poging van het Congres om de ethische regels van het Hooggerechtshof wettelijk vast te leggen en noemde de zorgen van de Democraten onderdeel van een “geconcentreerde inspanning” die erop gericht is het hof in bredere zin te ondermijnen.

“Wat ik de rechtbank zou willen aanraden, is dit moment gebruiken om het publiek meer vertrouwen te geven”, zei Graham.

sen. John Kennedy, R-La., trok parallellen tussen de hoorzitting van dinsdag en de democratische oppositie tegen rechter Robert Bork’s mislukte nominatie voor het Hooggerechtshof in de jaren tachtig, de “hightech lynchen van Thomas tijdens zijn eerste bevestiging en oppositie tegen recente door de Republikeinen aangestelde rechters. .

“De hoorzitting van vandaag is een excuus om nog meer modder te gooien naar een instelling die sommige Democraten, niet alle, boos zijn omdat ze niet de hele tijd controle kunnen uitoefenen”, zei Kennedy.

In een toespraak op de vloer dinsdag, koppelde minderheidsleider van de Senaat, Mitch McConnell, R-Ky., De zorgen van de Democraten aan tientallen jaren van ontevredenheid over de Republikeinse rechters.

[ad_2]