[ad_1]

Republikeinse senator uit Texas. Ted Cruz beschuldigde dinsdag de senaatsdemocraten ervan Clarence Thomas te verachten omdat hij een ‘conservatieve Afro-Amerikaan’ is.

De rechterlijke commissie van de Senaat hield een hoorzitting over de ethiek van het Hooggerechtshof nadat linkse activisten en democraten de rechtbank ervan beschuldigden gepolitiseerd te zijn op de eenjarige verjaardag van Dobbs v. Ontwerp gelekt van de Jackson Women’s Health Organization. Cruz ging door de lijst van vermeende “onverdraagzame” momenten waarop politiek links Thomas heeft aangevallen sinds zijn bevestiging in 1991.

Cruz sprak de bevestigingshoorzitting van Thomas toe, waarop hij de toenmalige voorzitter van de rechterlijke commissie Joe Biden en de senaatsdemocraten ervan beschuldigde deel te nemen aan een ‘hightech lynchen’.

“Het is triest om te zien dat deze commissie 30 jaar later opnieuw dezelfde lafhartige tactieken toepast”, zei Cruz. “Senaatsdemocraten en hun schoothondjes in de media zijn verwikkeld in een politieke dubbele campagne. Ten eerste om het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten te delegitimeren omdat ze boos zijn dat er een meerderheid van constitutionalisten in de rechtbank zit. Maar ten tweede, heel direct, dit is een politieke campagne om rechter Clarence Thomas te belasteren, en de reden is simpel: links veracht Clarence Thomas.

“En ze kijken niet op hem neer omdat hij conservatief is”, vervolgde de senator. “Links veracht Clarence Thomas omdat hij een conservatieve Afro-Amerikaan is.”

Cruz wees op een artikel van 10 april gepubliceerd door The New Republic met de kop “Democraten moeten de reputatie van Clarence Thomas vernietigen” en een cartooneske tijdschriftomslag van Thomas die de schoenen van voormalig rechter Antony Scalia glanst. Een andere tekenfilm genaamd Thomas “Uncle Thomas: Lawn Jockey for The Far Right”, die Cruz “racistische vitriool” noemde. (GERELATEERD: Ted Cruz zegt dat Merrick Garland ‘minachting heeft voor het Amerikaanse volk’)

‘Het is sektarische minachting van links,’ vervolgde Cruz. “Zo ziet links Clarence Thomas. En het is belangrijk dat mensen thuis begrijpen dat het niet gaat om gerechtelijke ethiek. Het gaat niet om regels die voor iedereen gelden. Rechters, daar kunnen we een redelijke discussie over voeren. Het gaat om het hanteren van een dubbele standaard.” aan Clarence Thomas en alleen Clarence Thomas.

De senator zei dat links het doelwit is van Thomas omdat hij naar verluidt niet heeft onthuld dat hij luxe vakanties en privéjetreizen van een vastgoedmagnaat uit Texas heeft geaccepteerd. Cruz zei dat rechter Stephen Breyer vaker rijkelijk reist dan Thomas en toch zeggen de Democraten geen woord.

“Ik zeg niet dat rechter Breyer corrupt is, wat ik suggereer is dat deze commissie corrupt is omdat het een kangoeroecircus is”, zei hij.

Hij beschuldigde de senaatsdemocraten er verder van dat ze het leven van rechters wilden bedreigen door bijna een jaar na de poging tot moord op rechter Brett Kavanaugh een brief te schrijven waarin hij dreigde de financiering voor extra veiligheid te verminderen.[ad_2]