[ad_1]

Met zijn hoogste positie in de categorieën economie en fiscale stabiliteit, onttroonde Utah Washington, althans gedeeltelijk vanwege zijn consistentie. Beehive State eindigde in de top 15 in zes van de acht categorieën gemeten door US News, met een top-20 prestatie in een andere.

“Sinds het begin van 2020 is het herstel van de belastinginkomsten in Utah consequent de nationale trend overtroffen”, zegt Justin Theal, manager van het fiscale gezondheidsproject van de staat bij de non-profitorganisatie The Pew Charitable.Trusts, onpartijdig en datagestuurd. “In feite hebben de belastinginkomsten van Utah bijna elke staat overtroffen als je de totale collecties van de afgelopen jaren vergelijkt met de groeitrend van vóór COVID.”

Andere staten die aan de top van de ranglijst staan, zijn onder meer Nebraska – dat in de top 5 belandde – en Iowa en Vermont, die beide de top 10 hebben gekraakt. consistent succes in de meeste categorieën van topstaten.

De 10 beste staten in de Verenigde Staten:

Over het algemeen de top 10 van staten in de natie elke regio van het land, maar meer dan de helft bevindt zich in het westen of middenwesten. Deze staten scoren over het algemeen goed in de categorieën economie en fiscale stabiliteit.

“In het hele Westen zijn de belastinginkomsten van de meeste staten de afgelopen jaren meer gegroeid dan verwacht”, merkt Theal op, die ook hoofdauteur is bij Pew’s. Oefening 50 projecteren. Westerse staten zoals Idaho hebben ook een snelle bevolkingsgroei doorgemaakt, wat belangrijk is voor de inning van belastinginkomsten, voegt Joanna Biernacka-Liievestro toe, manager van het Pew State Fiscal Health Project en een andere senior auteur van Tax 50.

Naast Utah voerden twee andere staten een dubbele taak uit met toppresteerders in de categorieën van de hoogste staten: Hawaï (gezondheidszorg, natuurlijke omgeving) en New Hampshire (misdaad en correcties, kansen) hadden elk twee # 1. 1 categorie-afwerkingen. Minnesota behaalde de eerste plaats in de categorie infrastructuur, terwijl Florida op nummer 1 eindigde. 1 in het onderwijs te midden van controverse over recent beleid van de Republikeinse gouverneur. Ron DeSantis, een potentiële presidentiële hoopvol.

Toch is geen enkele staat perfect, ongeacht de categorie of de algemene rangschikking. Utah presteerde aanzienlijk slechter in de categorie natuurlijke omgeving (gerangschikt nr. 46), terwijl Washington slechts nr. 1 eindigde. 31 gebruikt. En resultaten in de gelijkheidssubcategorie van de ranglijst laten ongelijkheid over de hele linie zien, van ras en geslacht tot handicapstatus. In alle staten is het inkomen per hoofd van de bevolking van degenen die zich identificeren als zwart, inheems, gekleurd of Spaans, lager dan dat van niet-Spaanse blanken.

Met name sommige staten staan ​​voor meer uitdagingen dan andere, blijkt uit de Top States-analyse. Louisiana eindigde onderaan het klassement, met nr. 50 uitvoeringen in twee categorieën (Crime & Corrections en Economics) en drie andere finishes in de onderste 3.

Veel van de onderste 10 staten bevinden zich in het zuiden.

De 10 laagst gerangschikte staten in de Verenigde Staten

Maar net zoals geen enkele staat perfect is, worstelt het ook niet volledig. Mississippi – die in totaal op nr. 1. 48 binnenkomt – eindigde op nr. 16 in de categorie natuurlijke omgeving, terwijl nr. 47 gerangschikt New Mexico nr. 1. 15 was voor fiscale stabiliteit.

West Virginia – de op vier na laagst gerangschikte staat – belandde in de top 20 in twee categorieën: misdaad en correcties, en kansen. En terwijl Louisiana het in het algemeen moeilijk had, stond de staat in de top 3 op twee maatregelen in de gezondheidszorg en behaalde verschillende top-15-prestaties in andere maatregelen in alle categorieën.

Blader door foto’s uit alle 50 staten

CARRIZO PLAIN NATIONAL MONUMENT, CA - 22 APRIL: Na recente recordregens zijn de heuvels en weiden bedekt met een tapijt van goudvelden, phacelia en andere wilde bloemen, wat duizenden bezoekers trekt naar dit afgelegen en stoffige wetland van Californië waar duizenden trekvogels en de grootste alkalische wetlands in de staat, gezien op 22 april 2023, bij Carrizo Plain National Monument, Californië.  Gelegen in de zuidoostelijke hoek van San Luis Obispo County, tussen de bergketens Temblor en Caliente, ervaart deze 43-mijl lange hoge vallei een episch verbluffende wilde bloem van goudvelden, opgeruimde stekels, wilgenroosje, fiddleheads, klaprozen, lupine, babyblauwe ogen, en bergmadeliefjes.  (Foto door George Rose/Getty Images)

[ad_2]