[ad_1]

Vice, de onbezonnen ontwrichter van de digitale media die reuzen als Disney en Fox tot investeringen verleidde voor een harde landing, bereidt zich voor om faillissement aan te vragen, volgens twee mensen met kennis van zijn activiteiten.

De indiening zou in de komende weken kunnen plaatsvinden, aldus drie mensen die bekend zijn met de zaak en niet bevoegd waren om over het mogelijke ingediende faillissement te praten.

Het bedrijf was op zoek naar een koper, en kon die nog vinden, om een ​​faillissement te voorkomen. Meer dan vijf bedrijven hebben interesse getoond in de overname van Vice, volgens een persoon die op de hoogte was van de gesprekken. De kans dat dat gebeurt, wordt echter steeds kleiner, zei een van de mensen met kennis van het mogelijke faillissement.

Een faillissementsaanvraag zou een duister coda zijn voor de tumultueuze geschiedenis van Vice, een nieuwe media-indringer die probeerde het media-establishment te verdringen voordat hij het overhaalde om honderden miljoenen dollars te investeren. In 2017, na een financieringsronde van private equity firma TPG, was Vice $5,7 miljard waard. Maar tegenwoordig is het volgens de meeste accounts een klein deel daarvan waard.

In het geval van een faillissement zou de grootste debiteur van Vice, Fortress Investment Group, de controle over het bedrijf kunnen krijgen, zei een van de mensen. Vice zou normaal blijven werken en een veiling houden om het bedrijf over een periode van 45 dagen te verkopen, met Fortress op pole position als de meest waarschijnlijke koper.

In tegenstelling tot andere Vice-investeerders, waaronder Disney en Fox, heeft Fortress senior schuld, wat betekent dat het eerst wordt betaald in het geval van een verkoop. Disney en Fox, die hun investeringen al hebben afgeschreven, krijgen geen rendement, zei de persoon.

“Vice Media Group is bezig met een uitgebreide evaluatie van strategische alternatieven en planning”, zei Vice maandag in een verklaring. “Het bedrijf, zijn bestuur en zijn stakeholders blijven gefocust op het vinden van de beste koers voor het bedrijf.”

Vice begon meer dan twee decennia geleden als een punkmagazine in Montreal. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een wereldwijd mediabedrijf met een filmstudio, een reclamebureau, een glossy show op HBO en kantoren in verre wereldhoofdsteden. Disney, na honderden miljoenen in Vice te hebben geïnvesteerd, overwoog het bedrijf in 2015 te kopen voor meer dan $ 3 miljard, volgens de twee mensen die bekend waren met de gesprekken.

De deal kwam nooit tot stand en Vice bezweek uiteindelijk voor een bearmarkt voor digitale mediabedrijven. Het bedrijf probeert al jaren winst te maken, maar slaagt daar nog steeds niet in, verliest geld en ontslaat herhaaldelijk werknemers.

Vorige week kondigde Vice aan zijn werknemers aan dat het Vice World News zou sluiten, een wereldwijd rapportage-initiatief dat verslag deed van wereldwijde conflicten en mensenrechtenschendingen. De stopzetting van de wereldwijde nieuwsoperatie was een klap voor werknemers die de agressieve berichtgeving van de divisie beschouwden als in overeenstemming met Vice’s wortels in de gonzo-journalistiek, vastgesteld toen mede-oprichter Shane Smith rapporteerde vanuit risicovolle bestemmingen zoals Noord-Korea.

Tijdens het zoeken naar een koper in de afgelopen maanden, heeft Vice te maken gehad met een verloop in zijn managementrangen. Nancy Dubuc, voormalig algemeen directeur van het bedrijf, laat maar jar na bijna vijf jaar bij het bedrijf. Jesse Angelo, de wereldwijde president van nieuws en entertainment van het bedrijf, heeft ook het bedrijf verlaten.

Het postkantoor Ze zeggen dat Vice afstevent op een faillissement verscheen als eerste op New York Times.

[ad_2]