[ad_1]

Artikel inhoud

Er is niets mis met een beetje speculatie.

Reclame 2

Artikel inhoud

Maar iedereen die probeert te raden wie de hoofdcoach van de Calgary Flames zou kunnen overnemen, moet zich ervan bewust zijn: het team neemt niemand aan totdat ze een nieuwe algemeen directeur hebben.

Artikel inhoud

Het wordt de beslissing van de nieuwe GM om degene te kiezen die Darryl Sutter zal vervangen, die maandagochtend werd ontheven van zijn taken als hoofdtrainer van Flames. Het vinden van een nieuwe GM ter vervanging van Brad Treliving is de prioriteit bij de Saddledome. Al het andere komt later.

Artikel inhoud

“Ja, absoluut”, zei Flames interim GM Don Maloney. “Ik heb gewacht op het nemen van een beslissing met Darryl en het heeft tijd gekost. Er spelen veel factoren een rol bij een beslissing als deze, maar nu is het volle kracht vooruit met het zoeken naar een manager en die manager en ik zal kijken om de juiste hoofdtrainer voor deze club.”

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

Er waren dingen die maandagochtend ongezegd bleven tijdens de persconferentie van Maloney. In gesprekken met spelers, zaakwaarnemers en andere mensen rond de Saddledome was het hem duidelijk dat er een nieuwe stem nodig was in de kleedkamer. Maloney ging niet in op wie-zei-wat of een van de details, maar er is een cultuurverandering rond de Flames die volgens hem noodzakelijk is.

Sutter loslaten was stap 1 van dat proces.

Onze excuses, maar deze video kan niet worden geladen.

De volgende hoofdcoach zal daar een groot deel van uitmaken, maar het is de GM die uiteindelijk de weg vooruit zal uitstippelen.

“Dat is het logische patroon dat je een GM inhuurt die de coach en een technische staf inhuurt”, zei Maloney. “We hebben veel tijd. Het is 1 mei. We laten de puck niet snel vallen. Maar ik heb achter de schermen gewerkt en begin namen bij elkaar te zoeken en mensen met wie ik geïnteresseerd ben om mee te praten. En naarmate we verder gaan, in de komende dagen en weken, zou ik liever eerder dan later iets bij elkaar krijgen. Maar dat zal gewoon zijn beloop hebben.”

Reclame 4

Artikel inhoud

Het is onduidelijk wat dit allemaal gaat betekenen voor de assistent-coaches van de Flames. Degene die wordt aangenomen als de nieuwe bankbaas, mag dat telefoontje plegen.

Het wordt een proces in wat het potentieel heeft om een ​​transformerende zomer voor de Flames te worden.

Het vertrek van Brad Treliving zette het transformatieproces voor de Flames op gang.
Het vertrek van Brad Treliving zette het transformatieproces voor de Flames op gang. Foto door Gavin Young /Postmedia

Treliving beslissend dat hij niet zou terugkeren toen GM de bal aan het rollen kreeg. Maloney die een diepe duik in het afgelopen seizoen maakte, was de volgende, en dat leidde tot de beslissing om Sutter van zijn taken te ontheffen.

Hoe de rest van het proces verloopt, zal van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de franchise, en dat begint met de vervanging van Treliving.

“De eerste stap is een manager zoeken”, herhaalde Maloney. “De manager heeft de visie over hoe we moeten spelen om kampioen te worden en wat we nodig hebben om kampioen te worden, en dan komt het natuurlijk neer op de coach en het vinden van die coach die bij die visie past.”

Advertentie 5

Artikel inhoud

Door de nieuwe GM toe te staan ​​zijn eigen coach te kiezen, maken de Flames de baan waarschijnlijk veel aantrekkelijker voor kandidaten. Hoewel het niet door Maloney is gezegd, valt niet te ontkennen dat Sutter enorm aanwezig is. Door hem als hoofdcoach te hebben, moest degene die als GM werd aangenomen, zich aansluiten bij zijn visie over hoe een winnend hockeyteam te bouwen.

Nu Sutter er niet is, kan de nieuwe GM een hoofdcoach binnenhalen die zijn waarden en opvattingen deelt over hoe hij het team vooruit kan helpen en kan strijden voor een Stanley Cup.

Maar dat maakt de komende weken absoluut cruciaal voor de Flames. Ze kunnen het zich niet veroorloven om de GM-zoekopdracht verkeerd uit te voeren, noch kunnen ze het zich veroorloven om de verkeerde hoofdcoach te ontslaan.

Dit is een enorme zomer voor de Flames. Het type off-season dat een team jarenlang kan definiëren.

Het belang van correcte aanwervingen kan niet genoeg worden benadrukt,

“Ik zou zeggen dat dat een eerlijke verklaring is,” zei Maloney. “Het is echter een spannende tijd, want dit is nieuw en iedereen houdt van nieuw.

“Hopelijk maken we de juiste keuze.”

daustin@postmedia.com

www.twitter.com/DannyAustin_9

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]