[ad_1]

Wetgevers dringen bij het National Guard Bureau aan op antwoorden over het gebruik van TikTok door zijn serviceleden nadat een Air National Guardsman advertenties heeft geknipt voor de in China gevestigde app die strijdt tegen pogingen om het platform in de Verenigde Staten te verbieden

Jon Lynch heeft zichzelf geïdentificeerd als een New Hampshire National Guardsman op zijn TikTok-account, waar hij video’s plaatst die informatie over voordelen delen voor een publiek van Amerikaanse militairen.

TikTok heeft meneer Lynch ingeschakeld voor videoadvertenties waarin hij zichzelf identificeert als lid van de Nationale Garde, TikTok promoot terwijl hij voor de Amerikaanse vlag staat en informatie beschrijft die hij wil delen met de militaire gemeenschap.

“Mijn naam is Jon Lynch, ik ben lid van de Nationale Garde”, zei de heer Lynch in een aankondiging van 15 seconden op TikTok. “Ik gebruik mijn TikTok-kanaal om militaire leden en hun families te helpen. Als mijn platform van mij zou worden afgenomen, zou dat verwoestend zijn.

Het TikTok-account van de heer Lynch bevat een disclaimer in zijn profielbiografie waarin staat dat hij niet het ministerie van Defensie vertegenwoordigt, maar hij prijst zijn aansluiting bij de Nationale Garde in advertenties over de platformtechnologie in China.

De advertenties hebben tot verontwaardiging geleid bij twee Republikeinse federale wetgevers die zich zorgen maken over operaties van Chinese invloed in de Verenigde Staten en die proberen de uitvoering te verzekeren van een wet die president Biden vorig jaar ondertekende en die TikTok-apparaten van de federale overheid verbiedt.

sen. Het kantoor van Josh Hawley zei dinsdag dat de Republikeinse en Missouri Rep. De New Yorkse Republikeinse Elise Stefanik schreef vorige week aan het hoofd van het National Guard Bureau over hun zorgen en om het advies dat hij aan zijn staf had gegeven in twijfel te trekken.

“TikTok speelt niet alleen een prominente rol bij het manipuleren van de perceptie van Amerikaanse burgers van China in het algemeen, maar het beïnvloeden van operaties als deze zou het vermogen van de Nationale Garde om te mobiliseren in het geval van een crisis of een conflict direct kunnen ondermijnen,” Mr. Hawley en Mevr. Stefanik schreef. “Bovendien kan de gegevensverzameling van TikTok een operationele veiligheidsdreiging vormen voor operaties van de Nationale Garde.”

Wetgevers zeiden dat TikTok en de Chinese Communistische Partij eraan werkten om de Amerikaanse belangen te ondermijnen en vroegen zich af wat het National Guard Bureau deed om het risico van het persoonlijke gebruik van TikTok door het leger te verkleinen.

Amerikaanse beleidsmakers maken zich zorgen over de transacties van TikTok in China vanwege het fusiebeleid van het communistische land, dat vereist dat bedrijven samenwerken met de Chinese regering. TikTok heeft ook een in China gevestigd moederbedrijf, ByteDance.

TikTok heeft gewerkt aan de herstructurering van zijn activiteiten in de Verenigde Staten om de gegevens van Amerikanen van China te scheiden, maar de inspanning moet het Congres en de regering-Biden nog overtuigen, die voorstellen voor aanvullende beperkingen op de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten herzien en overwegen.

De Nationale Garde en TikTok reageerden dinsdag niet direct op verzoeken om commentaar.[ad_2]