[ad_1]

Bob Lee, de oprichter van Cash App, vorige maand doodgestoken in San Francisco, dronk alcohol, cocaïne en ketamine voordat hij werd vermoord, onthulde een autopsierapport maandag.

Lee, 43, had ook een verbinding die ontstaat wanneer alcohol en cocaïne zich vermengen, genaamd cocaethyleenin zijn systeem toen hij stierf, evenals gemetaboliseerde bijproducten van cocaïne en ketamine, volgens bevindingen van het Bureau van de Chief Medical Examiner.

De scan vermeldde allergiemedicatie cetirizine (beter bekend onder de merknaam Zyrtec).

Het rapport, opgesteld door assistent-medisch onderzoeker Dr. Ellen Moffatt, bracht deze stoffen niet in verband met Lee’s doodsoorzaak, die werd vermeld als meerdere steekwonden. De manier en methode van overlijden, concludeerde ze, was moord door snijwond.

Lee liep drie steekwonden op: twee in de borst en één in de heup. Een van de borstwonden was 2 tot 3 inch diep en doorboorde de “rechter antero-inferieure ventrikel van het hart” en de “rechter posterieure laterale inferieure ventrikel”, aldus het rapport.

Maar Paula Canny, de advocaat van verdachte Nima Momeni, wees op Lee’s drugsgebruik bij het beantwoorden van vragen van verslaggevers.

“Er zitten veel drugs in het systeem van Bob Lee. Ik bedoel, het systeem van Bob Lee is als de Walgreens van recreatieve drugs”, zei Canny na een voorbereidende hoorzitting dinsdag buiten het gerechtsgebouw van San Francisco.

“Wat gebeurt er als mensen drugs gebruiken? Meestal gedragen ze zich als verslaafden, en wat verslaafden doen is niet zichzelf, het is niet roekeloos,” voegde ze eraan toe. “Gewoon een beetje waanvoorstellingen en slechte beslissingen nemen en slechte dingen doen.”

Bob Lee, Chief Product Officer van MobileCoin.
Bob Lee, Chief Product Officer van MobileCoin.via MobileCoin

Dinsdag werd de voorgeleiding en borgtochthoorzitting voor Momeni – die op 13 april werd gearresteerd – uitgesteld tot 18 mei. Hij wordt beschuldigd van moord.

Lee werd op 4 april rond 02.30 uur neergestoken. Doktoren werkten bijna vier uur om zijn leven te redden, maar hij werd om 6.49 uur dood verklaard in het ziekenhuis.

De moord heeft de discussies over de openbare veiligheid in San Francisco nieuw leven ingeblazen, waar burgemeester London Breed heeft beloofd de misdaad hard aan te pakken.

“Gewelddadige misdaad in SF is gruwelijk en zelfs als de daders worden gepakt, worden ze vaak onmiddellijk vrijgelaten”, Elon Musk twitterde in reactie op een gebruiker die zei dat Lee een vriend was geweest.

Blijkt dat Momeni Lee kende.

Momeni, 38, is eigenaar van een informatietechnologiebedrijf en woont in de stad Emeryville in East Bay. Hij en Lee zouden vóór de steekpartij ruzie hebben gehad over Momeni’s zus, volgens gerechtelijke documenten.

Op een gegeven moment zou zijn zus Lee een sms hebben gestuurd waarin hij verwees naar de verbale confrontatie.

“Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat het goed met je ging, want ik weet dat je echt van nima hield”, schreef ze volgens de documenten.
[ad_2]