[ad_1]

De regering-Biden heeft ermee ingestemd om de komende dagen 1.500 Amerikaanse troepen in actieve dienst naar de zuidelijke grens te sturen, uit angst dat tienduizenden migranten het land zullen binnenstromen zodra titel 42 wordt opgeheven, aldus bronnen bij Fox News.

Volgens twee hoge Amerikaanse functionarissen die bekend zijn met de beraadslagingen, zullen de Amerikaanse soldaten afkomstig zijn uit verschillende legereenheden in actieve dienst en gedurende 90 dagen voornamelijk administratieve en transportfuncties vervullen om wetshandhavers en grenspatrouilles vrij te laten.

De inzet van 90 dagen is niet onverenigbaar met grensondersteuning die teruggaat tot de regering van George W. Bush, zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby. Het Pentagon zei dat het Department of Homeland Security om de troepen heeft verzocht, die al op 10 mei zullen arriveren.

Ambtenaren zeiden dat de troepeninzet vergelijkbaar zou zijn met grensinzet op bevel van voormalig president Donald Trump. Troepen zouden worden bewapend voor zelfverdediging, maar zouden niet helpen de wet te handhaven.

“Gedurende 90 dagen zullen deze 1.500 personeelsleden kritieke capaciteitslacunes opvullen, zoals gronddetectie en bewaking, gegevensverzameling en magazijnondersteuning, totdat CBP aan die behoeften kan voldoen door middel van contractuele ondersteuning”, aldus perssecretaris van het Pentagon, Brig. Gen. Pat Ryder zei in een verklaring. “Militair personeel zal niet rechtstreeks deelnemen aan wetshandhavingsactiviteiten. Deze grensinzet past al jaren bij andere vormen van militaire steun aan het DHS.”

Customs and Border Protection (CBP) heeft eerder migranten gewaarschuwd dat illegale binnenkomst in de Verenigde Staten “zal resulteren in deportatie”. De regering-Biden moedigt migranten aan om de CBP One-app te gebruiken om afspraken te maken in de havens van binnenkomst waar hun asielaanvragen kunnen worden verwerkt.

TERWIJL TITEL 42 BINNEN EEN MAAND EINDIGT, MAAKT BIDEN ADMIN VERSLAG OM MET SURGE OM TE GAAN

De zuidelijke grens van de Verenigde Staten

Een zicht op vrachtcontainers die door de Amerikaanse autoriteiten zijn geplaatst als steunmuur aan de oevers van de Rio Grande in Ciudad Juarez, staat Chihuahua, Mexico, 2 december 2019. 28, 2022. (Erika Martinez/AFP via Getty Images)

De realiteit van de reactie van de regering op de migrantencrisis weerspiegelt niet het officiële standpunt van de regering-Biden. Hoewel velen momenteel worden afgewezen vanwege de titel 42-verordening – die de snelle deportatie van migranten aan de grens mogelijk maakt vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie – is niet iedereen die illegaal binnenkomt, teruggestuurd via het bevel.

CBP-statistieken tonen aan dat slechts ongeveer 46% van de ontmoetingen met migranten aan de grens resulteert in een deportatie onder titel 42. Ondertussen vertelde de minister van Binnenlandse Veiligheid, Alejandro Mayorkas, vorige maand aan de Senaat dat van de bijna 1,3 miljoen migranten in fiscaal jaar 2022 die werden verwerkt via Titel 8 , slechts ongeveer 360.000 werden gedeporteerd.

Het Witte Huis zei dinsdag dat troepen aan de grens “niet nodig zouden zijn als het Congres actie zou ondernemen”.

“Zoals u weet, introduceerde de president op de eerste dag dat hij het Witte Huis van zijn regering binnenliep uitgebreide immigratiewetgeving, zodat we over middelen konden beschikken en we de mannen en vrouwen van Border Patrol konden helpen hun werk te doen”, zei de perssecretaris van het Witte Huis. zei Karine Jean-Pierre. “En dus als het Congres het keer op keer zou doen, zijn werk zou doen en ons halverwege zou ontmoeten en het op een tweeledige manier zou doen, zouden we het niet hoeven te doen.”

Degenen die niet worden uitgezet, worden in de uitzettingsprocedure geplaatst en vrijgelaten in de Verenigde Staten in afwachting van hun hoorzittingen – die jaren kunnen duren. Uit gegevens van de Immigration and Customs Enforcement (ICE) blijkt dat het aantal deportaties onder president Biden is afgenomen.

MEER DAN 99% VAN DE MIGRANTEN DIE EEN TITLE 42 UITZONDERING AANVRAGEN VIA DE CBP ONE-APP WERD GOEDGEKEURD

Menigte bij de Mexicaanse grens

Migranten komen in hechtenis in de Verenigde Staten nadat ze op 29 maart 2023 de grens met Mexico waren overgestoken, een dag nadat tientallen migranten omkwamen bij een brand in een detentiecentrum voor migranten in Ciudad Juarez. (AP Foto/Christian Chavez)

Ter voorbereiding op het einde van titel 42 heeft de regering-Biden een nieuwe asielregel opgesteld die zal voorkomen dat migranten in aanmerking komen voor asiel als ze de Verenigde Staten illegaal zijn binnengekomen, geen afspraken hebben gemaakt via de CBP One-app en geen asiel hebben aangevraagd in een land waar ze eerder zijn geweest.

Terwijl Mayorkas benadrukte dat het “vermoeden van niet-geschiktheid” weerlegbaar zal zijn en dat er vrijstellingen zijn voor sommige mensen, heeft het sommige democraten en immigratieactivisten woedend gemaakt die beweren dat het vergelijkbaar is met het verbod op doorvoer uit het Trump-tijdperk en inbreuk maakt op het recht van iedereen van waar ook ter wereld om asiel aan te vragen aan de Amerikaanse grens.

Het sturen van troepen naar de grens zal links waarschijnlijk boos maken en meer vergelijkingen trekken tussen Biden en Trump.

BIDEN ADMIN WAARSCHUWT MIGRANTEN ILLEGALE TOEGANG “ZAL LEIDEN TOT EXTRACTIE” UIT ANGST VOOR POST-TITEL 42 SURGE

Veiligheid van migranten aan de grenzen van Venezuela

Grenspatrouilleagenten ontmoeten op 29 maart 2023 meer dan 1.000 migranten in El Paso, Texas. (Douane)

De verwachte toestroom van migranten heeft de regering ertoe aangezet om nauwer samen te werken met de Mexicaanse autoriteiten en NGO-partners en andere uitzettingsautoriteiten uit titel 8 te zoeken.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Vorige maand meldde Fox News Digital dat de regering zich voorbereidde op het houden van “geloofwaardige angst”-screenings – de eerste stap in het aanvragen van asiel – voor migranten in CBP-faciliteiten. Het Department of Homeland Security bevestigde dat het bureau samenwerkt met juridische dienstverleners “om toegang te bieden tot juridische diensten aan personen die geloofwaardige angstinterviews krijgen in CBP-hechtenis.”

Adam Shaw van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]