[ad_1]

De stad Tampa heeft 950.000 dollar betaald in een schikking nadat een rechtbank oordeelde dat een verbod op ‘praattherapie’ voor minderjarigen die ongewenste aantrekking tot hetzelfde geslacht ervaren, ongrondwettelijk was, volgens een persbericht.

In februari vernietigde een panel van rechters van het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Elfde Circuit een stadsverordening uit 2017 die ‘conversietherapie’ verbood, het vermogen van therapeuten om minderjarigen te begeleiden als ze te maken kregen met ongewenste gevoelens van aantrekking tot hetzelfde geslacht of hetzelfde geslacht. dysforie, wat Robert Vazzo en David Pickup, die beiden gediplomeerde therapeuten zijn, ertoe aanzette later dat jaar een rechtszaak aan te spannen. Nadat de rechtbank in februari in strijd met de wet oordeelde, besloot de stad betaald een schikking van $ 950.000 op dinsdag, volgens een persbericht van Liberty Counsel. (GERELATEERD: Oklahoma verbiedt ‘onomkeerbare’ geslachtsveranderende operaties en geslachtshormonen voor kinderen)

“Vandaag ontving Liberty Counsel $ 950.000 van de stad Tampa voor de overwinning van de rechtbank die het verbod op counseling ongedaan maakte dat erkende counselors verhinderde om vrijwillige gesprekstherapie te geven aan minderjarigen die hulp zochten voor het verminderen of elimineren van hun ongewenste homoseksuele aantrekkingen, gedragingen of identiteit”, leest de pers “Op 6 april 2023 keurde de gemeenteraad van Tampa unaniem de resolutie goed die de schikking van $ 950.000 bij Liberty Counsel goedkeurde.”

Leden en aanhangers van de LGBTQ-gemeenschap wonen de

Leden en aanhangers van de LGBTQ-gemeenschap wonen de ‘Say Gay Anyway’-bijeenkomst bij in Miami Beach, Florida op 13 maart 2022. Foto door CHANDAN KHANNA/AFP via Getty Images

In de rechtbank beslissing, hij verwees naar de zaak Otto v. de stad boca raton, waar de stad gesprekstherapie ook verbood nadat LGBTQ-advocaten beweerden dat de wet zou voorkomen dat therapeuten hun programma aan minderjarigen zouden opdringen. De rechtbank oordeelde echter dat de “op inhoud gebaseerde spraakregels” van de verordening in strijd waren met het eerste amendement.

“Adviseurs en cliënten hebben nu de vrijheid om de advocaat van hun keuze te kiezen en zijn vrij van politieke censuur van door de overheid opgelegde toespraken als gevolg van deze overwinning”, aldus Mat Staver, oprichter en voorzitter van Liberty Counsel, in het persbericht. “De regering hoeft niet te luisteren in de raadszalen en de stad heeft niet de bevoegdheid om lokale verordeningen in de raad uit te vaardigen. Elke stad die probeert een dergelijk verbod uit te vaardigen, zal dezelfde gevolgen ondervinden. . “

De stad bevestigde aan de Daily Caller News Foundation dat de betaling was gedaan, maar weigerde commentaar te geven op de rechtszaak.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]