[ad_1]

Democraten in de Senaat doen een laatste wanhopige poging om mede-democraten ervan te weerhouden president Biden tweeledig te berispen door te stemmen voor het opnieuw invoeren van Chinese tarieven voor zonne-energie die door de president zijn opgeheven.

De lobby-inspanning komt wanneer verschillende senaatsdemocraten schrijlings op het hek staan ​​​​of van plan zijn om met Republikeinen te stemmen om opgeschorte tarieven te herstellen tegen landen die door Chinese zonnepanelenbedrijven worden gebruikt om hun product door te sluizen en de Amerikaanse handelswetten te schenden.

Het door de GOP geleide Huis keurde vorige week het tweeledige wetsvoorstel goed, het laatste voorbeeld van Democraten die met Republikeinen stemden om de regelgevende agenda van de heer Biden terug te draaien.

De favoriete maatregel moet nu een stemming krijgen in de door de Democraten geleide Senaat en zal naar verwachting deze week worden aangenomen met slechts een gewone meerderheid, waarmee de kamer’s filibuster-drempel van 60 stemmen wordt omzeild.

sen. Democraat Jacky Rosen uit Nevada leidt de campagne ter ondersteuning van de heer Biden en heeft zich verzet tegen tarieven die volgens haar een “verwoestende impact” zouden hebben op de Amerikaanse zonne-energie-industrie door de goedkope buitenlandse toevoer af te sluiten. De heer Biden bevroor vorig jaar de tarieven voor zonne-energie tot juni 2024 voor vier Zuidoost-Aziatische landen – Maleisië, Cambodja, Thailand en Vietnam – omdat zij 80% van de panelen produceren die in Amerikaanse projecten worden gebruikt.

SP. Rosen, wiens staat de thuisbasis is van de meeste zonnebanen per hoofd van de bevolking, vertelde The Washington Times dat zij en Sen. De New Mexico-democraat Martin Heinrich voerde dinsdag tijdens een wekelijkse lunch achter gesloten deuren argumenten tegen zijn mede-democraten tegen het stemmen voor de maatregel.

“Het is een banenmoordenaar – duizenden banen in het hele land,” zei mevrouw Rosen. “Deze pauze is de brug die we nodig hebben om de productie van zonnepanelen en alle andere bijbehorende infrastructuur een boost te geven. Het kost ons een paar jaar om daar te komen. »

Ten minste vier senaatsdemocraten zeggen dat ze zich zullen verzetten tegen de partij om met de Republikeinen voor de tarieven te stemmen: Joe Manchin III uit West Virginia, Sherrod Brown uit Ohio, Bob Casey uit Pennsylvania en de voorzitter van de commissie voor senaatsfinanciën Ron Wyden uit Oregon .

De heer Manchin, die voorzitter is van de energiecommissie van de Senaat, de heer Casey en de heer Brown zullen in 2024 allemaal te maken krijgen met zware herverkiezingen.

sen. Jon Tester, een democraat uit Montana die zich ook kandidaat stelt voor herverkiezing, vertelde The Times dat hij om niet nader gespecificeerde redenen nog steeds geen besluit heeft genomen.

SP. Rosen’s lobbyinspanningen konden de heer Casey niet afschrikken, die na het besloten partijdebat aan The Times vertelde dat zijn standpunt ongewijzigd bleef.

Ondertussen, Democratische Sens. Jon Ossoff en Raphael Warnock uit Georgië zeiden dinsdag dat ze op het hek blijven.

Groepen uit de zonne-industrie stemmen overeen met het Witte Huis en zeggen dat de wetgeving retroactieve tarieven zou opleggen die zonne-energie thuis zouden verlammen.

Biden heeft gedreigd zijn veto uit te spreken over de wetgeving, wat zijn derde zou zijn.

Het Witte Huis zei dat de tariefonderbreking bedoeld is om te dienen als een “brug” om binnenlandse zonne-energieprojecten van brandstof te voorzien, terwijl de Amerikaanse productie wordt opgevoerd door de uitgaven voor schone energie die zijn vastgesteld onder de wet van de heer Biden.

Maar voorstanders van het wetsvoorstel die voorstander zijn van de tarieven, zeggen dat het gaat om het hardhandig aanpakken van een buitenlandse tegenstander die Amerikaanse fabrikanten ondermijnt.

SP. Rosen probeerde de bezorgdheid over de noodzaak om China te straffen weg te nemen door te stellen dat het Congres dit tegelijkertijd kan doen en er tegelijkertijd voor kan zorgen dat zonne-energie een betrouwbare levering van panelen heeft.

“We moeten altijd onze ogen gericht houden op de Chinese Communistische Partij. We kunnen beide doen”, zei ze. “We kunnen ervoor zorgen dat we de panelen blijven krijgen die we nodig hebben om de binnenlandse productie van turbocompressoren te vergroten. We moeten beide doen, want er staan ​​banen op het spel.”[ad_2]