[ad_1]

Minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland kon dinsdag geen vragen van de Republikeinse senator beantwoorden. Josh Hawley over welk land de productie domineert van kritieke mineralen die worden gebruikt bij de fabricage van elektrische voertuigen.

“Over de brede mandaten met betrekking tot elektrische voertuigen die de regering-Biden heeft opgelegd, ook nu voor ons leger, zijn de metalen die nodig zijn om lithium-ionbatterijen voor deze voertuigen te maken natuurlijk lithium, nikkel, grafiet en kobalt”, zei Hawley tijdens een publiek van de Senaatscommissie voor Energie en Natuurlijke Hulpbronnen over het begrotingsverzoek van de regering Biden voor het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken voor het fiscale jaar 2024. “Kun je me nu vertellen welk land de grootste producent van geraffineerd lithium ter wereld is? (GERELATEERD: ‘Het zal niet werken’: ‘Shark Tank’-ster giet koud water op Pentagon-plan voor ‘All-Electric Fleet’)

Haaland zei dat ze het niet wist. China raffineert 60% van ‘s werelds lithium en 80% van’ s werelds kobalt, als gevolg naar een rapport van het ministerie van Defensie uit 2021.

SHOW:

“Het is China,” zei Hawley voordat hij soortgelijke vragen stelde over geraffineerd kobalt en grafiet. Haaland zei dat ze niet wist dat het grootste deel van ‘s werelds geraffineerde kobalt en grafiet in China werd geproduceerd.

President Joe Biden heeft zich tot doel gesteld dat de helft van alle lichte vrachtwagens en personenauto’s tegen 2030 elektrisch moet zijn, terwijl hij ook oproept dat alle zware en middelzware vrachtwagens tegen 2040 “emissievrij” zijn, aldus een Witte Huis. factsheet gepubliceerd op 12 april. Biden ondertekende in augustus de Cut Inflation Act, die een belastingvermindering voor de productie van elektrische batterijen en belastingverminderingen voor verschillende energiezuinige apparaten en elektrische auto’s omvatte.

Ondanks Biden’s drang naar elektrische voertuigen, stopte de regering-Biden in januari de pogingen om koper- en nikkelwinning te starten nabij de Boundary Waters Canoe Zone, de Wall Street Journal gemeld. Bovendien heeft de Environmental Protection Agency op 1 januari een uitspraak gedaan. 31 die de winning van 1,4 miljard ton koper, goud, molybdeen, zilver en renium in Alaska zou blokkeren om zalm te beschermen.

“In al deze gevallen, deze mandaten, uw beslissing om onze energiezekerheid op te offeren voor een radicale klimaatveranderingsagenda maakt ons steeds afhankelijker van China, en tegelijkertijd ontkent u mijnbouw, blokkeert u mijnbouw, blokkeert u vergunningen voor mijnen in dit land dat zou sta ons toe om nikkel, koper en kobalt te ontwikkelen, “zei Hawley. “Waarom? Waarom de ontwikkeling van deze hulpbronnen in ons eigen land blokkeren om ons afhankelijk te maken van China?

Haaland noemde milieuoverwegingen als rechtvaardiging voor het blokkeren van mijnbouw in de buurt van het grenswatergebied.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]