[ad_1]

WASHINGTON (AP) – Wijdverspreide eenzaamheid in de Verenigde Staten brengt gezondheidsrisico’s met zich mee die net zo dodelijk zijn als het roken van tot 15 sigaretten per dag, wat de gezondheidszorg jaarlijks miljarden dollars kost, zei de Amerikaanse chirurg-generaal dinsdag toen hij de laatste uitbraak van de volksgezondheid aankondigde.

Ongeveer de helft van de Amerikaanse volwassenen geeft aan eenzaamheid te hebben ervaren, zei dr. Vivek Murthy in een rapport van 81 pagina’s vanuit zijn kantoor.

“We weten nu dat eenzaamheid een veelvoorkomend gevoel is dat veel mensen ervaren. Het is net als honger of dorst. Het is een gevoel dat het lichaam naar ons stuurt als we iets missen dat we nodig hebben om te overleven. “Murthy vertelde The Associated Press in een interview. “Miljoenen mensen in Amerika worstelen in de schaduw, en dat is niet juist. Daarom geef ik dit advies om het gordijn terug te trekken voor een strijd die te veel mensen ervaren.”

De verklaring is bedoeld om het bewustzijn over eenzaamheid te vergroten, maar zal geen federale financiering of programma’s ontsluiten die zijn gericht op het aanpakken van het probleem.

Onderzoek toont aan dat Amerikanen, die de afgelopen decennia minder betrokken zijn geraakt bij gebedshuizen, gemeenschapsorganisaties en zelfs hun eigen familieleden, consequent een toename van gevoelens van eenzaamheid melden. Ook het aantal eenpersoonshuishoudens is de afgelopen 60 jaar verdubbeld.

Maar de crisis verdiepte zich toen COVID-19 verspreid, waardoor scholen en werkplekken moesten sluiten en miljoenen Amerikanen gedwongen werden zich thuis te isoleren, weg van familie of vrienden.

Mensen hebben tijdens de pandemie van het coronavirus hun vriendengroepen vermoord en minder tijd met die vrienden doorgebracht, aldus het rapport van de chirurg-generaal. Amerikanen brachten in 2020 ongeveer 20 minuten per dag persoonlijk door met vrienden, tegen 60 minuten per dag bijna twee decennia eerder.

De eenzaamheidsepidemie treft vooral jongeren tussen de 15 en 24 jaar. De leeftijdsgroep rapporteerde in dezelfde periode een daling van 70% in de tijd doorgebracht met vrienden.

Eenzaamheid verhoogt het risico op vroegtijdig overlijden met bijna 30%, waarbij uit het rapport blijkt dat mensen met slechte sociale relaties ook een hoger risico lopen op een beroerte en hartaandoeningen. Isolatie vergroot ook de kans dat een persoon lijdt aan depressie, angst en dementie, blijkt uit onderzoek. Murthy heeft geen gegevens verstrekt waaruit blijkt hoeveel mensen direct sterven door eenzaamheid of isolement.

De chirurg-generaal roept werkplaatsen, scholen, technologiebedrijven, gemeenschapsorganisaties, ouders en anderen op om veranderingen aan te brengen die de connectiviteit van het land zullen versterken. Hij raadt mensen aan zich aan te sluiten bij gemeenschapsgroepen en hun telefoon neer te leggen als ze contact hebben met vrienden. werkgevers om goed na te denken over hun beleid voor werken op afstand; en gezondheidssystemen om artsen op te leiden om de gezondheidsrisico’s van eenzaamheid te herkennen.

Technologie verergerde snel het probleem van eenzaamheid, met een studie die in het rapport wordt aangehaald en ontdekte dat mensen die twee of meer uur per dag sociale media gebruikten, meer dan twee keer zoveel kans hadden om te melden dat ze zich sociaal geïsoleerd voelden dan degenen die deze applicaties minder dan 30 gebruikten minuten per dag

Murthy zei dat met name sociale media de toename van eenzaamheid stimuleren. Het rapport suggereert dat technologiebedrijven kinderen beschermen, vooral als het gaat om hun gedrag op sociale media.

“Er is echt geen vervanging voor persoonlijke interactie,” zei Murthy. “Omdat we steeds meer technologie gebruiken voor onze communicatie, zijn we veel van die persoonlijke interactie kwijtgeraakt. Hoe ontwerpen we technologie die onze relaties versterkt in plaats van verzwakt?”

___

Dit verhaal is bijgewerkt om te laten zien dat de Surgeon General heeft gezegd dat eenzaamheid gezondheidsrisico’s met zich meebrengt die net zo dodelijk zijn als het roken van maximaal 15 sigaretten per dag, niet 12.

[ad_2]