[ad_1]

Een nieuwe honkbaldiamant is onderweg voor een kleine gemeenschap in het noordwesten van Ontario, net ten noorden van Thunder Bay, en de bewoners zeggen dat ze daarvoor de Toronto Blue Jays-liefdadigheidstak te danken hebben.

Momenteel moeten gezinnen in Lappe, een bevolking van ongeveer 4.500, 30 minuten rijden naar Thunder Bay om deel te nemen aan georganiseerde sporten.

Maar het gemeentebestuur van Lappe en omstreken werkt eraan om recreatie dichter bij huis te brengen. De gemeente – die diensten verleent over de grenzen van Ware, Gorham, Jacques en Fowler – heeft onlangs onroerend goed aan Old Hall Road gekocht om er een recreatiecentrum voor de gemeenschap van te maken.

Een deel van de ontwikkeling van dit pand was het creëren van de eerste baldiamant van de gemeenschap.

Afgelopen voorjaar hoorden bestuursleden over Jays Care Foundation, de liefdadigheidsinstelling van het MLB-team en het jaarlijkse Field of Dreams-beursprogramma, en besloten te nomineren. De subsidies zijn voor gemeenschappen om bestaande honkbalfaciliteiten te verbeteren of nieuwe te bouwen.

Meer dan 100 gemeenschappen en organisaties hebben zich dit jaar aangemeld – de meeste tot nu toe – en Lappe is een van de 15 succesvolle aanvragers in heel Canada.

Een vrouw doet make-up op een jongen.
Gemeenschapsleden in Lappe, net ten noorden van Thunder Bay, Ontario, vieren feest nadat ze hebben vernomen dat ze een beurs hebben ontvangen om hun nieuwe honkbalveld te ondersteunen. (Lindsay Sipila)

Bewoners verzamelden zich op Gorham en Ware Community Public School, gekleed in blauw en wit, om de live-uitzending op zondag te bekijken om te zien of ze de beurs zouden krijgen. Minuten voor de aankondiging onderbrak een stroomstoring de festiviteiten bijna, maar een Bluetooth-luidspreker trad in werking om het nieuws uit te zenden.

“Er was een enorme [uproar] commotie, opwinding en emoties uit de gemeenschap. Iedereen schreeuwde van opwinding die we hadden [the livestream] en dat we de $ 50.000 hebben gekregen, dus dat was behoorlijk verbazingwekkend, ‘zei de recreatiedirecteur van de gemeente, Lindsay Sipila.

De Jays Care-subsidie ​​van $ 50.000 dekt bijna de helft van de kosten van het project van meer dan $ 100.000, zei ze.

Maak sport toegankelijker

Robert Witchel, uitvoerend directeur van Jays Care, zei dat de kandidatuur van Lappe opviel, vooral omdat de meeste organisaties om upgrades vragen in plaats van een gloednieuwe diamant.

De organisatie erkende de uitdagingen waarmee Laplandse gezinnen worden geconfronteerd bij de toegang tot sport en is verheugd het gemeenschapsproject te ondersteunen, zei hij.

“Zoveel levensvaardigheden worden geleerd in het veld en geleerd door georganiseerde sporten,” zei Witchel. “Toen we uit de pandemie kwamen, hebben we veel psychische problemen gezien, veel angst. Het isolement was erg moeilijk, vooral voor de kinderen.

Een man met een blauw poloshirt staat buiten een honkbalveld.
Een archieffoto van Robert Witchel, uitvoerend directeur van de Jays Care Foundation. Hij zegt dat de liefdadigheidsinstelling Toronto Blue Jays verheugd is om Lappe te steunen bij het bouwen van zijn allereerste honkbalveld. (Radio-Canada)

“De kinderen aan het spelen krijgen, een nieuwe faciliteit hebben is heel spannend en het zou meer kinderen moeten aantrekken, en hopelijk kunnen ze op de een of andere manier weer contact maken en een aantal van hun sociale vaardigheden die tijdens de pandemie verloren zijn gegaan, opnieuw leren”, verklaarde hij. .

Meer dan $ 1,5 miljoen is dit jaar uitgegeven via het Field of Dreams-programma, zei hij.

Vrije tijd terugbrengen naar Lappe

Hoewel Lappe-programma’s vaak worden gehouden op Gorham en Ware Community Public School, maakt het hebben van het recreatieterrein het hele jaar door activiteiten mogelijk.

Tot nu toe zijn er voetbalvelden en een hockeybaan ontwikkeld op het terrein. Vorig jaar is het honkbalveld ingezaaid en het hekwerk staat al op zijn plaats, en de hoop is dat het veld in de herfst speelklaar is.

Naast het besparen van reistijd en gasgeld voor gezinnen, zei Sipila, roept het hebben van meer recreatiefaciliteiten in Lappe een sterkere gemeenschapstrots op.

De recreatiecommissie vraagt ​​feedback om te horen wat bewoners nog meer willen zien. Enkele ideeën aan de horizon: een tweede ijsbaan, volleybalvelden en een gemeenschappelijke tuin.

“Er zijn veel ideeën, dus de mogelijkheden zijn op dit moment eindeloos. We zijn erg enthousiast”, zei Sipila.

[ad_2]