[ad_1]

De Republikeinse senator Ted Cruz uit Texas heeft dinsdag de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, beledigd omdat ze beweerde dat de illegale immigratie onder president Joe Biden met 90% was gedaald.

Jean-Pierre beweerde dat de illegale immigratie tijdens de regering-Biden met 90% was afgenomen persconferentie. De regering-Biden stuurt 1.500 troepen naar de grens om zich voor te bereiden op een mogelijke toename van illegale immigranten na het geplande einde van 11 mei aan het gebruik van titel 42, een beleid dat onder de regering-Trump wordt gebruikt om illegale immigranten snel te deporteren, bevestigde een Amerikaanse functionaris eerder. . aan de Daily Caller News Foundation. (GERELATEERD: ‘Het is duidelijk een F’: senator Mitt Romney vraagt ​​Mayorkas om de grensbeveiligingsinspanningen van de Biden-beheerder te beoordelen)

“Laten we wat eenvoudige wiskunde doen. In 2020, het laatste jaar van het presidentschap van Trump, hadden we het laagste aantal illegale immigratie in 45 jaar. We hebben ongelooflijk veel succes gehad bij het beveiligen van onze grens”, zei Cruz tegen Larry, presentator van Fox Business Network. Kudlow: “Joe Biden kwam binnen. Hij opende de grens en binnen enkele dagen na zijn beëdiging schoten de aantallen omhoog. We hebben vandaag, we zijn gegaan van het laagste percentage illegale immigratie naar het hoogste percentage in de geschiedenis.”

In het fiscale jaar 2023 werden meer dan 1,2 miljoen illegale immigranten aangetroffen aan de grens tussen de VS en Mexico. als gevolg op gegevens vrijgegeven door de Amerikaanse douane en grensbescherming (CBP), na 2.378.944 ontmoetingen in het fiscale jaar 2022 en 1.734.686 in het fiscale jaar 2021. Nog eens 600.000 migranten ontsnapten aan het CBP in het fiscale jaar 2022, Fox News gemeld.

CBP kwam 458.088 illegale migranten tegen in het fiscale jaar 2020, het laatste volledige jaar van de Trump-regering.

SHOW:

Jean-Pierre herhaalde de bewering dinsdag toen hij werd onder druk gezet door Fox News Witte Huis-correspondent Peter Doocy.

“U zei gisteren dat u de illegale immigratie met meer dan 90% had zien dalen”, vroeg Doocy aan Jean-Pierre. “Waar komt dit nummer vandaan? Omdat het CBP ons vertelt dat het aantal 136.000 mensen meer is-‘

Jean-Pierre onderbrak Doocy en beschuldigde hem ervan “drama’s” te gebruiken terwijl hij hem ondervroeg.

“Ik had het over het programma voor voorwaardelijke vrijlating. Zoals u weet heeft de president een programma voor voorwaardelijke vrijlating opgezet om met bepaalde landen te onderhandelen over manieren om illegale migratie te beperken”, zei Jean Pierre. “En we zagen, de gegevens lieten zien dat het voorbij is 90%. Daar had ik het over.”

‘Dat zegt ze de hele tijd,’ zei Cruz over de bewering van Jean-Pierre. “Ze kwam ook op het podium en zei: ‘mensen gaan niet zomaar de grens over’. Je geeft me video’s van mensen die de rivier overzwemmen en de grens oversteken. Ze liegt gewoon.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]