[ad_1]

Sam Allardyce wordt woensdag aangesteld als manager van Leeds United in een missie van £3 miljoen om de druppel te verslaan.

De 68-jarige voormalige manager van Bolton, West Ham en Engeland ontvangt £ 500.000 om de leiding te nemen over Leeds voor de laatste vier wedstrijden van het seizoen terwijl ze vechten voor hun leven in de Premier League.

Als Allardyce succesvol is, ontvangt hij een bonus van meer dan £ 2,5 miljoen.

Leeds heeft het vertrek van manager Javi Gracia, die nog maar twee en een halve maand aan het roer staat, nog niet aangekondigd.

Maar na een snelle 24 uur kan het worden onthuld:

Sam Allardyce heeft een schokkende terugkeer in het voetbal geaccepteerd nadat hij was aangesteld als nieuwe manager van Leeds United

Sam Allardyce heeft een schokkende terugkeer in het voetbal geaccepteerd nadat hij was aangesteld als nieuwe manager van Leeds United

  • Gracia is ontslagen en volgt voetbaldirecteur Victor Orta de uitgang uit.
  • Allardyce kan niet worden vergezeld door voormalig sidekick Sammy Lee, aangezien de 64-jarige lid is van de jury en niet is verontschuldigd door de rechter.
  • Voormalig MK Dons en Oxford-manager Karl Robinson wordt de nummer 2 van Allardyce.
  • Allardyce zal woensdag voor het eerst trainen voorafgaand aan de ontmoedigende reis van Leeds naar Manchester City op zaterdag.

De hoop is dat Allardyce, die zijn laatste rol bij West Bromwich Albion verliet nadat hij in 2021 voor het eerst degradeerde in de hoogste klasse, een onmiddellijke impact zal hebben.

Leeds bevindt zich alleen buiten de dropzone op doelsaldo en degradatie zou extreem duur zijn gezien het feit dat er een overeenkomst is met de eigenaren van de San Francisco 49ers van de NFL om de club te kopen.

Er zijn zorgen over de impact die het verlaten van de elite zou hebben op deze overname.

Na de reis naar het Etihad, ontvangt Leeds Newcastle voordat hij collega-worstelaars West Ham bezoekt. Ze spelen thuis tegen Tottenham in hun laatste wedstrijd. Allardyce hoopt Lee voor die tijd terug te halen uit jurydienst.

Voormalige manager van West Ham, Bolton, Engeland en West Brom wordt rijkelijk betaald

Voormalige manager van West Ham, Bolton, Engeland en West Brom wordt rijkelijk betaald

Hij zal echter niet worden vergezeld door de oude assistent Sammy Lee, die jurylid is en niet mocht vertrekken van de rechter.

Hij zal echter niet worden vergezeld door de oude assistent Sammy Lee, die jurylid is en niet mocht vertrekken van de rechter.

Leeds benoemde Gracia op 22 februari. De Spanjaard, die maandag 53 werd, verving Jesse Marsch en overzag overwinningen op Southampton, Wolves en Nottingham Forest in zijn eerste zes Premier League-optredens.

Leeds heeft sindsdien echter slechts één punt gepakt uit hun vijf optredens en kreeg daarbij 18 doelpunten tegen. Op 9 april gingen ze met 1-0 onderuit tegen Crystal Palace, die op dat moment degradatierivalen waren. Maar op een moreel ondermijnende middag won de ploeg van Roy Hodgson met 5-1.

De gelijkmaker van Palace, vlak voor rust gescoord door Marc Guehi, wordt gezien als een keerpunt door de hiërarchie van Leeds en de impact die Hodgson, 75, heeft gehad sinds hij in maart het stokje overnam in Selhurst Park, is ook opgemerkt.

Leeds heeft aangekondigd dat Orta is ontslagen te midden van aanhoudende spanningen tussen de Spanjaard en senior bestuursleden.

Sportmail onthulde op 10 februari dat de positie van Orta onder de loep werd genomen na het ontslag van Marsch en de moeilijkheden van de club om hem te vervangen. Het is duidelijk dat de eigenaar van Leeds vond dat Marsch veel eerder had moeten worden ontslagen vanwege de slechte vorm van het team, maar Orta wilde hem steunen.

Ksrl Robinson wordt aangesteld als assistent-manager van Sam Allardyce bij Leeds United

Ksrl Robinson wordt aangesteld als assistent-manager van Sam Allardyce bij Leeds United

Javi Gracia is al gestopt als manager na een rampzalige twee en een halve maand aan het hoofd te hebben gestaan

Javi Gracia is al gestopt als manager na een rampzalige twee en een halve maand aan het hoofd te hebben gestaan

Unai Emery zou de unanieme keuze zijn geweest om het roer over te nemen als Leeds Marsch eerder had ontslagen, maar Emery kwam in oktober bij Aston Villa.

Toen Marsch in februari werd ontslagen, begon Orta aan een chaotische achtervolging van een nieuwe baas, waarbij hij tevergeefse pogingen deed om Andoni Iraola van Rayo Vallecano en Arne Slot van Feyenoord te lokken. Leeds koos uiteindelijk voor Gracia, die het werk 70 dagen volhield.

Voorzitter Andrea Radrizzani zou hebben aangedrongen op het vertrek van Gracia in de aanloop naar de 4-1 nederlaag van zondag in Bournemouth, maar Orta steunde hem. Er waren ook meningsverschillen over werving en overplaatsing.

Bronnen zeggen dat een van de deals waar Orta en het bestuur het niet over eens waren, de komst van spits Georginio Rutter uit Hoffenheim van Hoffenheim in januari was, een recordbedrag van £35,5 miljoen. Rutter is pas één keer in de Premier League begonnen en moet nog scoren.

Leeds ontsloeg ook voetbaldirecteur Victor Orta na hun 4-1 nederlaag tegen Bournemouth

Leeds heeft voetbaldirecteur Victor Orta ontslagen na de 4-1 nederlaag tegen Bournemouth

Orta zou aan het einde van het seizoen vertrekken na zes jaar bij Leeds, maar hij is nu weg.

In een verklaring die het vertrek van Orta bevestigde, zei Radrizzani: “Ik ben diep bedroefd over hoe dit hoofdstuk eindigt, aangezien Victor verantwoordelijk was voor enkele van de beste momenten van mijn tijd als eigenaar van Leeds.”

Ik dank hem en zijn mensen voor alles wat ze hebben gedaan. Het is echter duidelijk dat het tijd is voor een koerswijziging en daarom hebben we afgesproken dat Victor de club gaat verlaten. Ik begrijp dat de fans gekwetst en overstuur zijn, maar nu is het tijd voor eenheid.

“We hebben nog vier bekerfinales te spelen en als we samenwerken, denk ik dat we het kunnen overleven.”

[ad_2]