[ad_1]

Demonstranten overstroomden dinsdag het Capitool van Texas in Austin voorafgaand aan een debat over de vraag of de staat wetgeving moet aannemen die procedures voor geslachtsverandering voor minderjarigen beperkt, volgens rapporten en videobeelden die online worden gedeeld.

Onder de demonstranten waren honderden advocaten en de ouders van transgenderjongeren die zwermde de gang buiten de kamers van het gebouw, FOX29 gemeld. Het Texas Transgender Education Network (TENT) getweet een video die naar verluidt een demonstrant laat zien die een groot spandoek ontrolt met de woorden “LET TRANS KIDS GROW UP”. TENT zei dat de persoon die het spandoek uitrolde, Sofia, lid is van de raad van bestuur van hun organisatie en voor een jaar werd verbannen uit het Capitool van Texas.

Volgens FOX29 trokken demonstranten naar de galerij boven de slaapkamervloer waar het debat zou plaatsvinden. De voorstanders van Wetsvoorstel Senaat (SB) 14 Ook georganiseerd in het gebied boven de slaapkamers, gekleed in rode shirts met de tekst “Save Texas Kids”, meldde de outlet.

vertegenwoordiger Republikeinse staat. Tom Oliverson eerder gewijzigd SB 14 om jongeren die momenteel gendertherapie ondergaan, in staat te stellen geleidelijk aan de procedures af te bouwen op een “medisch verantwoorde manier” in plaats van abrupt te stoppen. (GERELATEERD: Biden-admin-advocaat voor veranderingen in het geslacht van kinderen begint de gezondheidsmaand voor tieners met gezondheidsbronnen over ‘seks’)

Oliverson is een medesponsor de factuur. Is het gezegd hij werd geïnspireerd om een ​​leidende rol op zich te nemen in deze kwestie nadat een arts naar verluidt misleidende verklaringen had afgelegd over procedures voor geslachtsverandering aan een huiscommissie in Texas. Volgens Oliverson heeft de dokter zichzelf “in de val gelokt” door “verkeerde voorstellingen” te geven over de omkeerbaarheid van procedures voor geslachtsverandering.

“We realiseerden ons letterlijk midden in de hoorzitting dat er tegen ons werd gelogen”, zei hij tijdens een toespraak op de Texas Policy Summit in 2023.

SB 14 gaat over “het verbieden van procedures en behandelingen voor bepaalde kinderen voor geslachtsverandering, geslachtsverandering of geslachtsdysforie”, aldus een samenvatting van de wetgeving. De formulering van het wetsvoorstel specificeert dat operaties, puberteitblokkers en hormoontherapieën voor minderjarigen verboden zijn en dat openbare middelen niet kunnen worden gebruikt om de geslachtsveranderingen van kinderen te helpen waarborgen.[ad_2]